Filtru
In detail
Tip
pentru o persoană de orice formă, pentru orice poziție de dormit
materialul de umplutură oferă suport adecvat pentru cap și regiunea cervicală
Înălțime
Rigiditate
această categorie include în principal perne umplute clasice, precum și perne cu spumă de memorie, astfel de modele sunt potrivite inclusiv pentru copii
pernă cu fermitate medie care oferă un sprijin moderat pentru regiunea cervicală
perna constă din mai multe straturi care pot fi schimbate pentru a găsi rigiditatea și înălțimea ideală
Materialul de acoperire
Poliesterul este un tip special de material sintetic fabricat din fibre de polietilen tereftalat (PET).
Bumbacul este o țesătură naturală de origine vegetală, produsă din semintele plantei de bumbac.
Outlast este o țesătură de reglare a căldurii creată folosind tehnologii speciale pentru costumele spațiale pentru astronauți. O țesătură care conține milioane de sfere realizate dintr-o ceară specială care reacționează la temperatură. Când temperatura corpului crește noaptea, căldura în exces este absorbită, dar când temperatura scade la un nivel inconfortabil, milioane de sfere eliberează căldura acumulată, permițând temperaturii să fie la un nivel mediu confortabil fără fluctuații. Acest lucru este asigurat de particularitatea structurii sferelor de ceară - acestea pot fi comprimate și, respectiv, expandate, acumulând sau eliberând căldură.
Țesătura tricotată se obține folosind o mașină de tricotat prin crearea de bucle și legarea acestora. Structura liberă permite produsului finit din acest material să ia orice formă și să se adapteze oricăror forme. În plus, această structură oferă moliciune și elasticitate.
Tencelul este un material de origine naturală, care este realizat din lemn de eucalipt australian și supus nanoprocesării. Eucaliptul, din care se obțin fibrele, este apreciat pentru proprietățile sale antibacteriene. Substanțele conținute de eucalipt împiedică creșterea microorganismelor și au proprietăți antimicrobiene pronunțate. Nu vor fi niciodată mucegai sau acarieni în pânză.
Material de umplutura
un material format dintr-un amestec de fibră de bambus și microfibră. Nu se încurcă și nu își pierde culoarea, împiedică umiditatea să afecteze fibrele și se usucă rapid după spălare. Umplutura este ușoară, moale și durabilă.
Fibra de poliester este un tip de fibră sintetică realizată din poliester natural sau artificial.
Material de înaltă tehnologie care se adaptează complet la forma corpului.
Puf/Pene este o umplutură naturală realizată din puf de pasăre.
Gelul de răcire este un material sintetic similar cu un gel obișnuit în structura sa. Materialul își schimbă forma prin adaptarea la caracteristicile anatomice ale corpului. Mai mult, menține nivelul de temperatură ușor mai scăzut decât temperatura corpului uman, prevenind astfel transpirația excesivă și facilitând schimbul termic natural în timpul somnului.
Latexul este o substanță naturală obținută din seva arborelui de cauciuc tropical Hevea. Datorită formei spiralate a moleculelor, latexul poate fi supus unei deformări severe: de îndată ce sursa de presiune este eliminată, acesta își va restabili forma inițială.
Calități unice
materialele utilizate la fabricare sunt sigure și nu provoacă alergii
o pernă care poate fi folosită pentru susținerea fiecărei părți a corpului
aceste perne se bazează pe straturi din diferite materiale. Aceste straturi pot fi îndepărtate și adăugate pentru a regla înălțimea optimă și nivelul de fermitate.
inserțiile speciale oferă un efect suplimentar de masaj
la fabricare se folosesc numai materiale naturale
pernele asigură un somn sănătos datorită sprijinului adecvat al capului și al măduvei spinării cervicale
pernele cu acces la umplutură oferă opțiunea de îndepărtare a acesteia, ajustând nivelul optim de densitate și înălțime a pernei.
materialele care sunt utilizate pentru producerea pernei asigură un efect de răcire și o reglare termică adecvată în timpul somnului
spumă unică, vascoelastică care urmărește implicit trăsăturile corpului uman
perne cu inserții speciale sau modele cu role pentru gât. Aceste modele au fost concepute special pentru persoanele care doresc un sprijin sporit al coloanei cervicale.

În total produse: 11

-30%
Pernă Balance

130 Lei

185 Lei

-30%
Pernă Protect-a-bed

228 Lei

325 Lei

-30%
Pernă Body Pillow

242 Lei

345 Lei

-30%
Pernă Spring Massage

305 Lei

435 Lei

-30%
Pernă Anatomic

315 Lei

450 Lei

-30% NEW
Pernă Classic Green

315 Lei

450 Lei

-30%
Pernă Classic Blue

315 Lei

450 Lei

-30%
Pernă Contour Pink

315 Lei

450 Lei

BLOG

Somn bun si sanatate:

Beneficiile unui somn bun pentru organism

Mai multe
-30%
Pernă Duo Pillow

420 Lei

600 Lei

-30%
Pernă Combo

525 Lei

750 Lei

-30%
Pernă S8 Tech

543 Lei

775 Lei


Care sunt beneficiile pernelor Askona?

Gama de perne Askona este prezentată în 4 game de produse.
Prima gamă include perne cu umplutură tradițională populare în întreaga lume.
A doua gamă include perne din spumă cu memorie.
A treia gamă introduce perne inovatoare cu tehnologie inteligentă, în timp ce a patra linie este gama de perne cu căptușeală reglabilă.
Această varietate mare de modele ne permite să oferim produse care să se potrivească oricărei necesită.
Folosim materii prime de cea mai inaltă calitate în producția articolelor noastre, incluzând atât materiale naturale (bumbac, bambus, eucalipt), cât și materiale avansate din punct de vedere tehnologic (spumă cu memorie, Outlast, fibre inovatoare de poliester).
Toate materialele menționate mai sus asigură produse cu circulație liberă a aerului, reglare termică și higroscopicitate, prelungind astfel durabilitatea fiecărui articol, păstrând în același timp aspectul original.
Subliniem în mod special că toate materialele utilizate în procesul de fabricație sunt hipoalergenice și sigure.

Cum alegem perna?

- Înălțimea corectă a pernei depinde de propria constituție fizică. Cu cât umerii sunt mai lați cu atât perna ar trebui să fie mai înaltă. Perna pentru un bărbat ar trebui să fie mai înaltă decât cea pentru o femeie.
- Înălțimea corectă a pernei, precum și elasticitatea acesteia, depind de poziția obișnuită de dormit. Dacă o persoană doarme pe o parte, atunci are nevoie de un model înalt, aproximativ de 12-16 см. În acest caz, înălțimea pernei ar trebui să se potrivească cu lățimea umerilor voștri.
Dacă o persoană preferă să doarmă pe spate și pe burtă, atunci are nevoie de un model mult mai îngust. Ca să fim mai preciși, atunci pentru dormitul pe spate, se recomandă o saltea de înălțime medie între 10–13 cm.
Dacă unei persoane îi place să doarmă pe burtă, atunci i se potrivește un model cu o înălțime mică, între 6-8 см sau cu umplutură reglabilă. Modele cu umplutură reglabilă sunt universale, pot fi ajustate la diferite înălțimi și grade de elasticitate.
Înălțimea pernei ar trebui să se potrivească cu poziția în care obișnuiești să dormi. Pentru a menține coloana vertebrală într-o poziție corectă din punct de vedere fiziologic, perna trebuie să umple complet spațiul dintre gât și saltea. Prin urmare, atunci când dormi pe lateral, perna ar trebui să fie mai înaltă decât atunci când dormi pe spate și pe burtă.
- De asemenea, este necesar să se țină cont de rigiditatea locului de dormit:
Salteaua este moale - perna se va simți mai sus. Saltea de duritate medie - perna se simte la înălțimea ei. Salteaua este dură - perna se va simți mai jos. În consecință, modelele înalte sunt potrivite pentru saltelele moi, iar modelele inferioare pentru cele dure.

În continuare, trebuie să alegeți confortul:
Este important să înțelegeți pe ce fel de perne sunteți obișnuiți să dormiți. Există 2 categorii:
- Perne din spumă sau latex pentru o fermitate sporită.
- Pernele umplute sunt perne din puf/pene, cu umplutură de poliester sau din materiale sintetice, care au cea mai confortabilă moliciune.
Pentru o selecție corectă, este necesar să se stabilească preferințele individuale:

Aveți dureri de spate sau de gât?
Dacă da, atunci putem sugera modelele anatomice cu spumă și cu memorie de formă.
Se întâmplă să ți se încălzească perna în timp ce dormi?
Dacă da, atunci se potrivesc excelent perne cu materiale de răcire: straturi de gel, Outlast sau saten.

Ce materiale sunt de preferat?
Materiale naturale – sunt bumbacul, bambusul și satenul, adică cele care asigură schimbul liber de aer și care au o higroscopicitate ridicată.
Materiale hipoalergenice – spumă cu memorie, fibre de poliester high-tech, materiale inovatoare în care nu se strâng bacterii și paraziți.

Există dorința de a dormi pe perne cu efect de micro-masaj?
Dacă da, există în sortiment o pernă cu husă tricotată, precum și modele moderne cu spumă celulară, care stimulează circulația sângelui, saturația cu oxigen și care asigură un somn profund și sănătos.

Există un angajament pentru inovare?
Dacă da, atunci pernele exclusiviste sunt perfecte pentru persoanele cu un stil de viață activ. Acestea sunt modele anatomice inovatoare care pot scana corpul în timpul somnului și avertizează asupra oricăror probleme de sănătate.