Blog
Insomnia: modalități de a o preveni și de a o combate
Insomnia este o tulburare comună care se manifestă prin dificultăți de a adormi și de a rămâne în starea de somn. Practic, vorbim de o cantitate insuficientă de odihnă atât de necesară și trezirea fără motiv în miezul nopții sau dimineața devreme.

Insomnia ne afectează semnificativ calitatea vieții și sănătatea fizică și chiar mentală.

Problemele de somn pot fi, în general, împărțite în două tipuri principale:
  • probleme pe termen scurt, care sunt legate de stresul pe termen scurt și durează de la câteva zile până la câteva săptămâni
  • probleme cronice, care sunt persistente și indică adesea o problemă de sănătate subiacentă mai profundă
Insomnia nu este o boală, ci doar un simptom al acesteia. Cu toate acestea, tulburările grave ale calității somnului pot duce la consecințe dezastruoase, caz în care tratamentul nu trebuie niciodată amânat până a doua zi. Vestea bună este că există o listă de metode simple și eficiente de prevenire a insomniei, care vor ajuta la restabilirea somnului adecvat.
  • Identificarea problemei și modificarea tiparelor dvs. de somn: există o întreagă gamă de gadgeturi și aplicații inteligente care monitorizează calitatea somnului și vă vor ajuta la determinarea problemei:
    Smart Pillow ajută la evaluarea calității somnului, printr-un senzor încorporat. Vă permite să vedeți frecvența mișcărilor în timpul somnului, iregularitățile de ritm cardiac și apneea, detectând astfel problemele de sănătate într-un stadiu incipient.
    Sleepdot este un mic gadget atașat pernei, care analizează ciclurile și fazele somnului. Determină calitatea odihnei și timpul petrecut dormind, monitorizează temperatura și umiditatea și înregistrează frecvența mișcărilor.
  • Mediu de dormit confortabil: adesea salteaua sau perna greșită provoacă tulburări de somn. Asigurați-vă că toate accesoriile de dormit vă îndeplinesc nevoile de confort și schimbați-le dacă este necesar.
  • Evitarea cofeinei, alcoolului și a meselor grele înainte de culcare: cu câteva ore înainte de culcare, ar trebui să evitați consumul de cofeină și alcool, care vă pot perturba odihna. O cină prea grea vă face să vă provoacvă insomnie și probleme la adormire.
  • Relaxare și meditație: tehnicile de relaxare vă ajută să vă calmați și să adormiți,  având și un efect pozitiv asupra calității somnului.
  • Medicație și psihoterapie: tratamentul insomniei se poate baza pe medicamente prescrise de un specialist, care trebuie luate exact conform indicațiilor. Psihoterapia sau terapia cognitivă este, de asemenea, utilizată pentru a trata și preveni insomnia și problemele cronice de somn.

Insomnia nu este o afecțiune netratabilă, ci mai degrabă una care poate fi gestionată. Cu abordarea corectă, vă puteți recăpăta rapid odihna adecvată și vă puteți normaliza somnul.

Produse similare

-20%

Saltea

9200 Lei

7360 Lei

-25%

Aparat de masaj pentru scalp

480 Lei

360 Lei

-25%

Lampă aromaterapie

1080 Lei

810 Lei