Blog
Cum să nu mai sforăiți: principalele cauze ale sforăitului și sfaturi utile pentru prevenirea lui.
Întrebarea cum să prevenim sforăitul ne tulbură mintea de ceva vreme, deoarece sforăitul este una dintre cele mai frecvente probleme care influențează calitatea somnului. Ea afectează o mare parte a populației și aduce disconfort nu numai celui care doarme, ci și celor din jur. În anumite cazuri, sforăitul poate indica și potențiale probleme de sănătate.
Cauzele generale ale sforăitului sunt:
  • Greutate excesivă;
  • Secreții nazale și alergii;
  • Predispoziție genetică la sforăit;
  • Slăbirea mușchilor gâtului și a limbii.
  •  
Este esențial să rețineți că, dacă sforăitul devine cronic și este însoțit de alte simptome precum insomnie, dificultăți de respirație și oboseală rapidă în timpul zilei, este indicat să consultați un medic.

Efectele adverse pe care le are sforăitul asupra corpului uman:
  • Sforăitul interferează cu odihna de calitate, iar somnul întrerupt poate duce la oboseală cronică, tulburări cognitive și iritabilitate rapidă.
  • Sforăitul poate indica probleme ale sistemului cardiovascular, astfel încât soluțiile și tratamentul pentru sforăit nu trebuie amânate pe termen lung.
  • Unele tulburări respiratorii sunt asociate cu sforăitul cronic, prin care căile respiratorii se închid și blochează aportul de oxigen.
  • Mai mult, sforăitul afectează bunăstarea psihologică, iar persoanele care nu cunosc soluțiile pentru a opri sforăitul se pot simți jenate în timp ce călătoresc și participă la evenimente sociale peste noapte.
Soluțiile și tratamentul adecvat pentru sforăit vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea generală de bine, calitatea vieții și sănătatea. Mai multe metode vă pot ajuta să depășiți afecțiunea și să obțineți un somn reparator.
  • Modificarea rutinei zilnice și a stilului de viață: exercițiile, un program zilnic adecvat și o dietă nutritivă au un efect favorabil asupra calității odihnei. Cofeina, nicotina și alcoolul trebuie evitate înainte de culcare.
  • Prevenirea alergiilor și a secreției nazale: dacă suferiți de alergii și aveți o problemă cronică ce duce la apariția secrețiilor nazale, trebuie să solicitați imediat un consult medical în urma căruia vă pot fi administrate utilizarea antihistaminicelor. Acestea au rolul de a vă curăța căile respiratorii.
  • Gadget-uri și dispozitive speciale: patul transformabil Ergo 633, de exemplu, este una dintre cele mai bune soluții anti-sforăit sforăit, deoarece poate fi personalizat în funcție de parametrii dvs. și de poziția dvs. de dormit. Acest pat extinde faza de somn profund, eliminând mișcările inutile și sforăitul pe tot parcursul nopții.  În plus, patul are o poziție anti-sforăit – ridicarea tăbliei cu 7 grade ajută la scăparea de această problemă.
  • Consultație medicală: un sfat de specialitate vă va ajuta la determinarea cauzei afecțiunii și la elaborarea unui plan de tratament individualizat pentru a opri sforăitul.

Soluțiile anti- sforăit pot fi găsite cu ușurință prin implementarea unor metode de tratament adecvate și modificări ale stilului de viață. Totuși, trebuie reținut că fiecare caz este unic și că trebuie aleasă cea mai eficientă abordare pentru a vă asigura o odihnă plăcută pe tot parcursul nopții.

Produse similare

-20%

Saltea

9200 Lei

7360 Lei

-25%

Aparat de masaj pentru spate

750 Lei

563 Lei

-25%

Aparat de masaj pentru scalp

480 Lei

360 Lei

-25%

Lampă aromaterapie

1080 Lei

810 Lei

-25%

Mat

1300 Lei

975 Lei